Előzmények

Folytatás

2015. nyarán lelkes önkéntesek geofizikai talajszondával méréseket végeztünk a területen felszín alatti anomáliákat kutatva.
2015. őszén újabb méréseket végeztünk. Egyre lelkesebbek voltunk, mert a műszer valamit mutatott a felszín alatt, már mindenhol mammutcsontokat láttunk képzeletünkben. Kitaláltuk, hogy szívesen segítenénk, mint lelkes önkéntesek egy lehetséges ásatásban. Megkezdődött a szervezkedés.....s nagyon vártuk már a következő tavaszt.
2016. tavaszán Gutay Mónika régésznővel kint voltunk a terepen, megbeszéltük a nyári ásatás időpontját, részleteit és szétnéztünk a helyszínen.
A lényeg majdnem lemaradt, megkaptuk az .ásatásra az engedélyt, 2016.05.25. két évre.

Mielőtt a tényleges ásatás megkezdődött volna, voltunk még egyet mérni a terepen. Egy csomó új pont rajzolódott ki, szép ívesen, hasonlóan, mint az előző mérésnél. Tiszta izgatotság vett rajtunk erőt. Tuti, valami kincs.... tábor, mammut van alattunk. Jött az elemzés, telefon a vízműnek, mivel a területen van egy víztározó, hogy jó lenne, ha elmondanák merre megy a csőrendszer. S jött az igazság pillanata, amire mi építettük az egész ásatás kuriózumát, hogy valami nagy dolog van a föld alatt, lerakat, depó, lakóhely, az egy cső, egy vízvezeték cső, a tény, hogy nagy, egész nagy. Mivel rengeteg felszíni leletet találtunk a mérések és a terepi szemle során, s lelkesedésünk is kitartott, az ásatást nem mondtuk le, s milyen jól tettük.   Katt ide a képekért!